mail till Cecilia
Föregående kapitel Nästa kapitel
År 2000 började jag brevväxla med Gary Blomgren från Kalifornien och framför allt har jag hjälpt honom med att hitta hans svenska anor. Som tack för hjälpen blev jag inbjuden att besöka Gary och hans fru Mary Ann i Kalifornien. 2002 var det dags för första besöket, och andra besöket kom 2005. Däremellan besökte Gary, Mary Ann och sonen Jim mig i Sverige 2003.

Båda besöken var ganska lika varandra, först några dagar i min favoritstad San Francisco, följt av besöket hos Gary och Mary Ann, och så avslutning i SF. Båda gångerna tillbringade vi några dagar på deras lilla gård utanför Lodi i Central Valley, där de odlar Zinfandel-vindruvor precis som de flesta av deras grannar. Några dagar tillbringades i Sea Ranch, alldeles intill havet där de har sitt andra hem. Och båda gångerna bjöds jag på en flygtur över Central Valley med Garys broder Wills lilla Cessna. Kul!

Det blev förstås en del släktprat men vi hann med åtskilliga utflykter på olika håll: till Kaliforniens "huvudstad" Sacramento, några dagar till Kirkwood uppe i bergen, vidare över bergen in i Nevada där vi segelflög alldeles intill Lake Tahoe. Båda gångerna käkade jag Flautas till lunch i Mendocino. Vi åkte gammalt ånglok bland redwoodträd vid Fort Bragg, och dessutom hade Gary vänligheten att bjuda mig på forsränning i American River som tack för hjälpen.. precis som inte fri tillgång till Corona Extra var betalning nog!

Bilderna från 2005 är tagna med digitalkamera och de från 2002 är inskannade diabilder: därav kvalitetsskillnaden.

 
 
 
  rundtur i låg kvalitet, max 35 kb rundtur i mellankvalitet, max 125 kb
Hem  |  Genealogi  |  Fotoalbum  |  Blandat