mail till Cecilia
Föregående kapitel Nästa kapitel
Två år efter min stora resa 1997 till 15 nationalparker i USA bestämde jag mig för att utforska Kanada också. Det var egentligen inte något som jag hade planerat eller drömt om särskilt länge utan det var mitt nyvaknade intresse för geologi som fick mig att vilja se mer av Klippiga Bergen. Arrangören som jag reste med 1997, Trekamerica, hade några resor till Kanada så jag bestämde mig helt enkelt för att pröva en av dem. Idag är min resa till Kanada nr 2 på min lista över favoriter, endast slagen av den år 1997. Hit vill jag definitivt åka igen!

Detta var en resa som arrangerades av Footloose, Trekamericas systerbolag. Normalt sett övernattar Trekamerica/Footloose på campingplatser, men på denna resa bodde vi på motell och i stugor.

Vi möttes alla på ett hotell i centrala Seattle, USA där de kanadensiska resorna börjar. Turen varade i 13 dagar och under den tiden såg vi 16 björnar! Vi var 12 med på resan: från USA, England, Holland, Nya Zeeland, Australien och Sverige. Jag prövade "jet-boat" och glaciärvandring för första gången. Vi gjorde en och annan vandring förstås, vi var på forsränning och bara så ni vet, jag lämnade inte båten mot min vilja eller i förtid! Det finns ett kort på oss när vi far nedför Kicking Horse River i Yoho i "Överblivet". Jag köpte massor av lönnsirap och upptäckte veckan efter att samma flaska även fanns på Konsum därhemma...men flaskorna som jag släpade hem hade i alla fall en äkta kanadensisk etikett på sig!

 
 
 
  rundtur i låg kvalitet, max 35 kb rundtur i mellankvalitet, max 125 kb
Hem  |  Genealogi  |  Fotoalbum  |  Blandat