Mail till Cecilia
Föregående Kapitel Nästa Kapitel
Jag älskade att vara ute på vägarna. Det var mycket storslaget utanför fönstret och jag gjorde mitt bästa för att njuta av alla vyer längs vägen. Jag sov inte en sekund i bussen (till skillnad från de andra slöfockarna...) Jag hade framsätet dagen som vi åkte från Jackson Hole i Klippiga bergen till Moab i "Desert Southwest", och förändringen utanför fönstret var dramatisk! En annan nästan magisk upplevelse var Long Canyon längs Burr Trail. Med motorerna avslagna rullade vi nedför kanjonen med dessa vackra bergväggar på båda sidor. Den färden gör jag gärna om.

Den första vandringen var upp till Glacier Point i Yosemite, en vandring på 7 km enkel resa och en höjdskillnad på 960 m. Halva dagen gick åt till att släpa våra alldeles för otränade fötter dit upp. Väl uppe på Glacier Point fick vi höra kommentarer som "Oj, GICK ni hit upp? Vi tog bussen!". Så var det med att ta sig dit ingen vit man någonsin hade satt sina fötter. Inte för att vi egentligen trodde det, men ändå. Och bara så ni vet, vi gick ner också. Inget fusk, jag lovar. Dagen efter gjorde vi en mindre vandring, och två dagar senare när träningsvärken var som värst gick inte våra fötter någonstans alls. Det var i särklass den värsta träningsvärk jag varit med om.

Vi fick björnbesök varje natt i Yosemite, jag hade skallerormar bara några meter från fötterna i Chaco Canyon, jag prövade vilda-västern-ridning för första gången och överlevde det också. Vi forsrände i Snake River (foto på det i "Överblivet"). Jag drömmer om en resa som den här igen, men kanske någon månad längre. Det finns mer kvar att upptäcka!

 
 
 
    Starta Rundturen
Hem  |  Genealogi  |  Fotoalbum  |  Blandat