mail till Cecilia
Föregående kapitel Nästa kapitel
Detta är en resa som jag gjorde med en f.d. pojkvän, som hade varit på Seychellerna tidigare. Vi köpte en flygbiljett via Paris, och hittade sedan bostad genom en vanlig reseguide. Att anordna resan själv sparar åtskilliga tusenlappar jämfört med en paketresa. Vi bodde på privatägda bungalows och pensionat på öarna Mahé, Praslin och La Digue. På Mahé hade vi ett litet kök vilket är bra om du villa spara pengar eftersom restauranger är rätt dyra. En resa till Seychellerna är inte billig!

Seychellerna är definitivt ett av mina favoritländer. Folket är mycket vänligt, de talar engelska och kommer från en äkta smältdegel med afrikanskt, indiskt, kinesiskt och europeiskt (främst franskt) ursprung. Huvudstaden är Victoria, officiella språk är kreol, franska och engelska. Invånarantalet är 80000.

Seychellerna ligger mitt i Indiska Oceanen, 160 mil från Afrikas kust. De är rester av Godwanaland, en urgammal kontinent som nu är försvunnen. De består av 115 öar utspridda på en yta av 400 000 km2, ungefär 90% av Sveriges yta. Verklig landyta är bara 455 km2. 35 av öarna är av granit, resten av korall. Den största ön är Mahé, 27*8 km, högsta punkt är 905 m över havet.

 
 
 
  rundtur i låg kvalitet, max 35 kb rundtur i mellankvalitet, max 125 kb
Hem  |  Genealogi  |  Fotoalbum  |  Blandat