mail till Cecilia
Föregående kapitel Nästa kapitel
Liksom många andra började jag släktforska i början av 80-talet. Förutom inspiration från TV-serien "Rötter" så tillbringade jag många skollov hos mormor och morfar, som bodde i samma hus som morfars föräldrar. Jag minns fortfarande mina gammelföräldrar Johan och Matilda, och Matildas syskon Anette och Ivar som bodde i huset bredvid. Jag hörde talas om alla systrar och bröder som åkte till Amerika men kom tillbaka. Senare var jag helt enkelt tvungen att ta reda på mer, och det var så det hela började!

Släktforskning är att studera historia från ett personligt perspektiv. Min ff ff ff ff f Anders som var en enkel man från Hallaryd försvann troligen i Stora Nordiska Kriget. Vem vet, han kanske till och med dog i rysk fångenskap. Min mm mm mm mm mf, överste för Anders regemente, löjtnant Nils Skytte hjälpte till med bränna ner nästan hela Örkened socken den 22-23 april 1678. Jag har alla sorters anor, och fortsätter jag att gräva djupare lär jag väl så småningom hitta en och annan groda också!

Idag har jag namnet på över 1500 av mina förfäder och många namn återfinns på flera ställen i släktträdet. Man lär sig så småningom att man förmodligen är mer släkt med sig själv än med någon annan... vilket kanske inte behöver vara något negativt! ;-)

Min Släktforskning Startsida Länkar
(O)lösta Mysterier Startsida  
 
"Tja...Jag sade väl åt dig att inte
slänga ut pengar på släktforskning?"
Hem  |  Genealogi  |  Fotoalbum  |  Blandat